Elektrogaraže

To su  garaže sa setom baterija, koje se takode nalaze u "Zelenom prstenu", a to je oblast oko naseljenih mesta (pre periferije), ispred ili iza industrije, povezana u celinu, oblika prstena, opremljena solarnim panelima i vetro-generatorima, koji pune sve baterije u sistemu (prstenu).

Ako je nula potrošnje energije, izraženo u novcu i ako je nula emisija zagadenja, nije bitno koliko puta ce se otici do garaže da se zamene baterije (kao što se toci gorivo na klasicnim pumpama, gde se obicno i ceka na red), pa onda nece elektro-automobili imati cene koje su aktuelne, vec minimum prepolovljene. Tako ce biti dostupniji vecem broju korisnika, a i imamo vece šanse da nam Zemlja oprosti za ovo što je uništavamo.

Prvo što treba da se uradi je da se dizajnerski reši konstrukcija automobila, da se naprave pregrade, gde ce doci baterije. Ove ce biti u obliku “tepsija”, ploca, kao kod mobilnih telefona, standardizovanih dimenzija, napona i amperaže, npr, kao AAA ili AA baterije za daljinske upaljace.

U suštini su to graže za automobile, koje na krovovima imaju solarne panele i kombinaciju vetro – generatora.